Dagens rett

Pasta med sei, tomat og basilikum

Sei blir smaksrik tirsdagsmat når vi plusser på pasta og en rik tomatsaus. Velger du fersk pasta blir måltidet ganske sikkert enda mer vellykket. Da er det heller ikke så rent lite nærliggende å velge seg italiensk vin til retten. Rød sådan, og fra området Piemonte nord i Italia.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pasta med sei, tomat og basilikum

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g seifilet
1 pk spagetti 

Tomatsaus:
8 store tomater
3 sjalottløk
2 ts tomatpuré
3 ss frisk basilikum
2 ss frisk gressløk
2 ss olivenlje
salt
pepper

Fremgangsmåte

Skjær fisken i terninger. Kok pastaen etter anvisning på pakningen.

Kok opp vann og legg tomatene oppi i 10 sekunder. Ta dem opp, skyll i kaldt vann og fjern skinnet, ta ut kjernene og hakk dem grovt. Rens løken, grovhakk den og surr den myk i olivenolje. Tilsett tomatpuréen og tomatene og la sausen koke på svak varme i 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha fisketerningene la disse trekke i sausen 2-3 minutter. Topp med finhakkede friske urter. Fordel spagetti på tallerkener og topp med sausen. 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen