Dagens rett

Her får du en ny pastafavoritt

I dag gir vi deg oppskrift på en knallgod pastarett med skinke og valnøtter.

Denne varianten av pesto har du kanskje ikke forsøkt før, men det gjør jo bare middagen litt mer spennende.

Frelst på pesto? Her er flere fristende oppskrifter

Alt om pasta

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Pasta med kremet valnøttpesto og skinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

200 g valnøttkjerner
2 fedd hvitløk
1 bunt frisk basilikum
100 g revet parmesan
60 g smør
400 g pasta (gjerne stor pasta som skjell, farfalle, pappardelle eller liknenede)
1 dl kremfløte
ca 250 g spekeskinke

Fremgangsmåte

Ha valnøtter og hvitløk i en foodprosessor og kjør til det er finhakket. Tilsett basilikum, parmesan og smør og kjør i noen sekunder til pestoen har samlet seg.

Kok pastaen som anvist på pakningen. Kok opp fløten i en stor kjele og rør ut pestoen.

La pastaen renne av seg i et dørslag og rør den inn i pestoblandingen.

Server straks med oppskåret spekeskinke, frisk basilikum og en frisk salat.

Frelst på pesto - les artikkelen her

Tips: Valnøttpestoen kan lages flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskap i en lufttett boks.

Den store pastaguiden

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen