Dagens rett

Pastasalat med skinke

Vi starter vinterferieuken med en deilig pastarett. Ost og grønnsaker må til i en rett som denne. Om du ønsker å benytte kjøtt eller fisk i pastaen er opp til deg. Ingrediensene forøvrig tåler dette fint. Vi satser imidlertid på skinke, og da passer det godt med en italiensk rødvin av den litt rimeligere sorten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pastasalat med skinke

Antall porsjoner

4

Ingredienser

150 g jarlsberg
100 g kokt skinke
ca. 2 dl stilkselleri
2 stk. eple
2 stk. tomat
blader av ½ stk. isbergsalat
ca. 300 g kokt pasta

Dressing:
2 ½ dl lettrømme
2 ss sitronsaft
1 ss ketchup
1 ts sukker
¼ ts hvit pepper

Pynt:
2 ss frisk basilikum eller andre urter, hakkede

Fremgangsmåte

Skjær ost, skinke eller laks, selleri, epler og tomater i terninger. Bland i pastaen og legg alt i en stor salatbolle.

Bland dressingen og hell den over like før serveringen, eller server den i en skål for seg. Dryss på noen strimler av skinke eller laks på toppen av bollen ved servering.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen