Dagens rett

Pastasalat

Pasta er noe av det enkleste å tilberede. Midt i uken blander vi inn litt sjømat, og serverer retten med en passende hvitvin. Litt brød ved siden av gjør det hele perfekt. Smaklig måltid!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Trines pastasalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2½ liter vann
1 ts salt
250 g makaroni
200 g reker, rensede eller skinke i strimler
Saft av 1 sitron
1 honningmelon
1 avocado
200 g stilkselleri
1 bunt dill

Salatsaus:
2 ss majones
1¾ dl yoghurt naturell
3 ss kremfløte
1/8 ts salt
1/8 ts hvit pewpper, malt
1/8 ts kajennepepper

Fremgangsmåte

Kok opp vann, tilsett salt og kok makaroni etter anvisning på pakken. Den skal være "al dente". Spyl makaronien med kaldt vann og la den renne av.

Skyll rekene i en sil under rennende vann. La dem renne av og drypp dem så med 2 ss sitronsaft.

Del melonen i to, skrap ut kjernene og ta fruktkjøttet ut med et kulejern. Del avocado i to og ta ut steinen, skjær fruktkjøttet i biter og drypp det med resten av sitronsaften. Rens og skyll sellerien og skjær den i tynne skiver, Finhakk baldene. Skyll dillen og ta av et par kvister til pynt. Finklipp resten.

Rør sammen majones, yoghurt og fløte, og smak til med salt, pepper og kajenne. Bland den avrente makaronien med reker, melonkuler, avovado og selleri. Hell salatsausen over og pynt med dill og finhakkede selleriblader.

Serveres med godt brød.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen