Dagens rett

Pepperburger med peppersaus

Ah - endelig helg. En burger som dette smaker himmelsk når fredagskvelden tar til. En myk rødvin fra Sør-Afrika matcher kjøttet svært godt.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Pepperburger med peppersaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g karbonadedeig eller kjøttdeig
1 ts salt
½-1 ts grovmalt pepper, gjerne peppermiks
½ ss potetmel
½-1 dl vann
smør til steking

Peppersaus:
3 del fløte, gjerne matfløte
1 ss syltet pepper (rød eller grønn) eller ½ ss grovmalt tørket pepper
2 ss soyasaus
2 ts maisenna
litt kaldt vann
salt

Fremgangsmåte

Pepperburger:
Bland karbonadedeigen godt sammen med salt, pepper og potetmel. Spe med vannet. Form til 8 store flate kaker og lag rutemønster med en kniv. Brun burgerne på relativt sterk varme, og etterstek på svak varme i ca. 3-4 minutter.

Peppersaus:
Kok opp fløte, pepper og soyasaus. Rør maisenna ut i litt kaldt vann og hell over i sausen. Kok opp på nytt og smak til med salt og evt. mer pepper. Fargen på sausen kan justeres med sukkerkulør om ønskelig.

Serveres med stekte poteter og salat.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen