Dagens rett

Perfekt middag etter soppturen

Lammesauté lages med mørt lammekjøtt og er unnagjort på en halvtime. Kanskje får du brukt noen av kantarellene du plukket?

Det er ikke helt lammesesong ennå, men lammekjøtt har du kanskje i fryseren, ellers er det lett å få tak i fra butikken. Med dagens middag blir det en liten tjuvstart på høstens matgleder.

Flere fristende lammeretter finner du her

Trenger du tips til sopplukkingen, finner du dem her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lammesauté med kantareller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g benfritt lammekjøtt fra lår
200 g kantarell eller annen sopp
4 sjalottløk
2 ss margarin /olje til steking
1 dl vann
2 dl matfløte
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i biter (ca. 4 x 4 cm). Rens og del soppen. Hakk løken.

Brun kjøttet i flere omganger på sterk varme, 2-3 minutter på hver side. Ta det ut av pannen, men hold det varmt.

Stek løk og sopp i 3-4 minutter. Rør i blandingen med jevne mellomrom.

Ha kjøttet oppi sopp/løkblandingen og tilsett vann og fløte. La koke inn. Tilsett finhakkete urter. Smak til med salt og pepper.

Server med råstekte poteter eller potetmos.

Flere fristende lammeretter finner du her

Sauté er et kokkebegrep for en finere gryterett. Det brukes så mørt kjøtt at det nesten ikke behøver å koke for å bli ferdig. I denne sautéen bruker vi kantarell, noe som gjør den ekstra god.

Tips: For en kraftigere smak og tykkere konsistens, kan du bruke sjysaus fra pose i stedet for bare vann.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen