Dagens rett

Pinnekjøtt

Det skal godt gjøres å unngå pinnekjøttet i løpet av jula, og det er vel de fleste av oss svært så glade for. Det er likevel ikke helt opplagt hvordan kjøttet best tilberedes. Her får du gode tips samt idéer om hva du kan drikke til.

Har du ikke handlet inn på forhånd, eller du har drukket opp alt sammen, er det fortsatt muligheter for gode kjøp. Ring dine nærmeste polutsalg.

Perfekt pinnekjøtt

Tilberedningstid

4 timer

Ingredienser

Beregn ca. 350-500 g pinnekjøtt pr. person

Vossakorv

Hjemmelaget rotmos

Fremgangsmåte

Til å lage pinnekjøtt trenger du en vid kjele og trepinner eller en rist. Del evt. ribba mellom hvert ribbein. Legg bitene i rikelig med kaldt vann natten over. Bytt vann en gang.

Legg en metallrist eller bjørkepinner (uten bark) i bunnen av en kasserolle. Fyll på vann slik at det står i høyde med underlaget.

Legg kjøttbitene på kryss og tvers over. Kok opp og la dampe under lokk til kjøttet løsner fra bena (minst 2 timer, gjerne det dobbelte). Pass nøye på så det ikke koker tørt!

Pinnekjøttet kan om ønskelig brunes lett i stekeovnen. Legg pinnekjøttet i en langpanne og sett under grillen i ca. 5 minutter. Pølsene kan dampe med pinnekjøttet de siste 15-20 minuttene.

Serveres på varme tallerkener med grove julepølser eller vossakorv, kålrotstappe, sjy, kokte poteter og sennep.

Alt om den gode julematen finner du her

Sendt inn av

Foto: Matprat.no/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen