Pinnekjøttet på fremmarsj

Vestlendingens julefavoritt brer om seg.

Pinnekjøttet er den julematen som øker mest. I løpet av de siste årene har den populære tradisjonsmaten økt med 10 prosent hvert år, skriver Dagligvarehandelen.

Det er for tiden fokus på svinebillig ribbe, men like fullt er det vestlendingenes julemat som øker mest.

- Pinnekjøtt er rett og slett blitt trendy i mange miljøer. I tillegg ser vi at tilbudet blir stadig større, med nisjeprodukter som eldhusrøkt pinnekjøtt som et godt eksempel, sier informasjonssjef i Nortura, Eli Strand.

I fjor ble det solgt totalt 2000 tonn pinnekjøtt, et tall som ser ut til å øke i år.

Statistikken viser imidlertid at pinnekjøttet fortsatt først og fremst er en vestlandstradisjon. Der spises det dobbelt så mye pinnekjøtt per innbygger som det gjøres i Oslo.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen