Dagens rett

Plukkfisk kan faktisk være festmat

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Lettsaltet torsk eller vanlig torsk. Sei eller lyr, noen bruker til og med klippfisk i plukkfisken. Her finnes det ingen fasit, men et godt måltid blir det.

Flere oppskrifter med denne kritthvite delikatessen

Det heter seg jo at torsk bare skal spises i måneder med r, og i dag er det første dagen i en lang rekke med torskemåneder. Nå gjelder det å kjenne sin besøkelsestid.

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Plukkfisk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600 g lettsaltet torsk, kokt og renset for skinn og ben
10 stk poteter
2 stk løk
1 stk purre
2 ss smør
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper
Hvit saus:
4 ss smør
4 ss hvetemel
ca 1 l melk (eller melk og fiskekraft)
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper
ca. 1 krm revet muskatnøtt
Til servering:
12 skiver bacon

Fremgangsmåte

Kok potetene, avkjøl i kaldt vann og skjær dem i små terninger.

Finhakk løken og skjær purreløken i så tynne skiver du kan.

Smelt smøret i en kjele og rør inn melet.

Spe med melk mens du rører og la sausen koke i ca 10 minutter, den skal være forholdsvis tykk.

Stek løken i smør til den er blank.

Ha i potetterningene og ¾ av purren.

Ha i den hvite sausen og vend inn fisketerningene.

Smak til med salt, pepper og muskat.

Sprøstek baconet i tørr panne.

Server med sprøstekt bacon og resten av purren.

Tradisjonelt serveres plukkfisk med flatbrød og smørøye.

TIPS:
• Du kan selvfølgelig bytte ut litt av melken med fiskekraft.

• Noen dråper worcestershire sauce gir en fyldigere smak.

Flere herlige torskeoppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen