Dagens rett

Plukkfisk

Plukkfisk kan faktisk være festmat

Plukkfisk kan faktisk være festmat

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.
Redaksjonen
16 Oktober 2017 - 09:05

Lettsaltet torsk eller vanlig torsk. Sei eller lyr, noen bruker til og med klippfisk i plukkfisken. Her finnes det ingen fasit, men et godt måltid blir det.

Flere oppskrifter med denne kritthvite delikatessen

Det heter seg jo at torsk bare skal spises i måneder med r, og nå er vi allerede godt inne i en lang rekke med torskemåneder. Det gjelder derfor å kjenne sin besøkelsestid.

Bestill  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Så enkelt lager du plukkfisk

Så enkelt lager du plukkfisk

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene, avkjøl i kaldt vann og skjær dem i små terninger.
  2. Finhakk løken og skjær purreløken i så tynne skiver du kan.
  3. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet.
  4. Spe med melk mens du rører og la sausen koke i ca 10 minutter, den skal være forholdsvis tykk.
  5. Stek løken i smør til den er blank.
  6. Ha i potetterningene og ¾ av purren.
  7. Ha i den hvite sausen og vend inn fisketerningene.
  8. Smak til med salt, pepper og muskat.
  9. Sprøstek baconet i tørr panne.
  10. Server med sprøstekt bacon og resten av purren.
  11. Tradisjonelt serveres plukkfisk med flatbrød og smørøye.
TIPS:
Du kan selvfølgelig bytte ut litt av melken med fiskekraft. Noen dråper worcestershire sauce gir en fyldigere smak.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her