Dagens rett

Pølser til festen for små og store

Alle elsker pølser og her får du alle de herlige oppskriftene på hvordan du blir en mester på pølser til den store festen 17. mai.

Pølser er manges favoritt, og nå kan du få tak i en rekke forskjellige herligheter i butikkene.

Dersom du er så heldig at du har en slakter i nærheten, skal du legge turen innom og fråtse i skikkelig hjemmelagde pølser!

Flere pølseretter finner du her

Alt om 17. mai finner du her

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kraft til trekking av pølser

Antall porsjoner

Kraft til ca 16 pølser

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Wienerpølser
 
Pølsekraft:
4 liter vann
4 buljongterninger
1 ts salt
2 ts sukker
1 ts pepperkorn
1 laubærblad
1 ts timian
2 ss eddik
 

Fremgangsmåte

Pølser bør ikke koke, de skal helst bare trekke.

Kok opp vannet med krydderet og skru ned varmen før du legger pølsene i. Du kan eventuelt bruke et steketermometer for å kontrollere temperaturen i vannet. 80 grader er passe temperatur for alle typer pølser.

Tynne pølser trenger kort trekketid - ca. 10 minutter. Er pølsene frosne bør du legge til 5-10 minutter. Beregn ca. 2 pølser til barna og 4 til voksne.
 
Tips: Hver enkelt pølsekoker har sin egen oppskrift på pølsevannet, så her er det bare å prøve seg frem til hva du liker best. Forsøk også å dampe pølsene.

Oppskrifter med pølse

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød

Antall porsjoner

12 pølsebrød eller 8 hamburgerbrød

Ingredienser

3 dl melk
½ pakke gjær
1 ts sukker
½ ts salt
3 ss olje
200 g sammalt hvete, fin
250 g hvetemel
 
sesamfrø

Fremgangsmåte

Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett litt av den lunkne melken og rør ut gjæren. Hell i resten av melken, sukker, salt og olje.
 
Rør inn sammalt mel og tilsett hvetemelet. Elt deigen jevn og smidig til den slipper redskap og bolle.
 
Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse.
 
Elt deigen lett, og trill den til en jevn pølse som deles i tolv eller åtte like store deler. Trill jevne og avlange brød til pølsebrød eller runde kaker dersom du skal bruke dem til hamburgere.
 
Legg emnene med god avstand på bakepapir på en stekeplate. La dem hvile i et par minutter før du klemmer brødene lett flate.
 
Dekk brødene med klede og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med vann og stek brødene midt i ovnen på 225 grader i 10-15 minutter til de er lyst brune. Avkjøl på rist.
 
Tips: Strø gjerne sesamfrø på hamburgerbrødene før steking. Det gir en ekstra god smak. 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Krydderpølse med bacon

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 grillpølser etter eget ønske
8 hvetetortillaer eventuelt lompe
8 skiver bacon i skiver
16 tannpirkere

Fyll:
1 løk, hakket
1 dl chilisaus

Fremgangsmåte

Lag et snitt på langs av pølsa og fyll i fyllet.

Snurr en baconskive rundt hver pølse og fest den med tannstikkere eller coctailpinner slik at fyllet holdes på plass.

Grill pølsene på grillen eller stek de i en stekepanne og varm tortillaene.

Ha gjerne salat og tomatskiver på tortillaene før du ruller sammen pølsa.

Se flere deilige pølseretter her

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Slangepølser

Ingredienser

10 grillpølser (andre pølser kan også brukes)
2 dl hvetemel
1 dl sammalt hvete, fin
1 ts bakepulver
¼ ts salt
1 ½ dl melk
1 ½ ss hvitost

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en bolle.

Del deigen i 10 like store deler. Trill ut ca. 1 cm tykke pølser.

Rull deigen rundt pølsene. Legg spiralene på bakepapir.

Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter, eller til deigen er blitt gyllen.

Tips: Legg deigen i en pose med litt mel rundt og ta med ut på tur.

Lag slangepølsene ute og stek dem på bål i ca. 10 minutter.

Se flere deilige pølseretter her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Salsapølse

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 ostepølser eller andre krydderpølser
1 glass salsa eller hjemmelaget salsa
8 skiver bacon
4 pølsebrød

Fremgangsmåte

Skjær et langt snitt på langs av pølsa og fyll med salsa.

Surr rundt bacon slik at salsaen holder seg på plass.

Grill pølsa i 3-4 minutter på hver side. Snu ofte.

Server med pølsebrød og epleraita, eller hvitløksdressing.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pølserelish

Ingredienser

1 tomat
1 bunt vårløk
1 fedd hvitløk
½ rød paprika
1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Finhakk grønnsakene og bland inn oljen. La det gjerne stå å trekke en stund.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen