Dagens rett

Pølsespyd med kremet savoykål

Enkle retter kan også være fulle av smak, slik som denne mandagens fristende oppskrift.

Piff opp dine favorittpølser for grillen med friske urter og server saftige pølsespyd med en deilig kremet kålblanding i dag.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Pølsespyd med kremet savoykål

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

8 gode pølser (chili, bratwurst el)
Frisk salvie

Kremet savoykål:
½ kg savoykål
1 ss havsalt
2 ss smør
1 ss hvetemel
1 dl melk
1 dl kremfløte
salt og pepper
100 g bacon

Fremgangsmåte

Del grillpølsene opp i store biter og tre de på grillspyd med blader av frisk salvie i mellom. Grill pølsene på en varm grill til de er klare.

Kremet savoykål:
Finsnitt renset kål. Kok opp vann og tilsett havsalt. Kok kålen et par minutter til den er mør. Sil av vannet.

Smelt smøret, tilsett mel og rør godt sammen i en kjele. Spe med melk og fløte til en tykk, hvit saus og smak til med salt og pepper. Tilsett kålen og bland godt sammen. La det småputre i noen minutter.

Skjær baconskiver, eller spekeskinke, i terninger. Sprøstek bacon og la fettet renne av. Om du bruker spekeskinke, så rist terninger raskt i en panne (uten smør). Drysses over kålstuingen før servering.

Server pølsene rykende varme med kålstuingen, god sennep og bakverk i tillegg.

Tips: Får du ikke tak i savoykål, kan du bruke enten kinakål eller rosenkål i stedet. Kremet savoykål er nydelig sammen med chilipølser, viltkjøtt eller karbonader.

Oppskrifter med pølse

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen