Populær vinbutikk på nettet hacket fra Kina

Full brannslukking hos Wine Library etter at kundenes kontoopplysninger ble hacket.

Nettbutikken Wine Library er blitt utsatt for hackerangrep. Mandag sendte nettstedet ut en e-post til alle kundene sine, hvor det ble redegjort for innbruddet i kunderegisteret.

Nettstedet forteller i e-posten at det startet egne undersøkelser rundt en mulig lekkasje av kontoopplysninger i oktober, da de første klagene fra kunder kom. I løpet av november er det kommet inn stadig flere klager, og 11. november fjernet Wine Library alle kredittkortopplysninger fra nettbutikken.

I forrige uke ble det klart at angrepet ble utført via en ip-adresse i Kina. I tillegg til å fjerne all informasjon om kundene fra nettsiden, gjør selskapet det klart at det vil ta i bruk det siste innen sikkerhetsteknologi når kunderegisteret skal bygges opp igjen. Kundenes kredittkortinformasjon vil for eksempel ikke bli lagret hos nettstedet.

Selskapet opplyser ikke hvor mange kontoer som kan være berørt av datainnbruddet, men andre kilder spekulerer tirsdag i at det kan dreie seg om flere hundre tusen.

Nettbutikken Wine Library er knyttet til Gary Vaynerchuks nett-tv-program Wine Library.tv.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen