Dagens rett

Posjert torsk med dillvinaigrette og potetchips

Skreien er over oss, og hva er vel bedre enn å fråtse i delikatessen med denne herlige retten?

Det er en skikkelig klassiker vi frister med i dag, men du kan også finne en rekke andre deilige torskeretter hos oss.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Posjert torsk med pepperrot, dillvinagrette, sprø løk & potetchips

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 torskefileter uten skinn, ca 800 g
 
Dillvinaigrette:
1 stor bunt dill
3 dl solsikkeolje
 
4 små mandelpoteter
2 små løk
2 ss revet pepperrot
3 dl solsikkeolje til fritering
Posjeringslake til fisk:
1 liter vann el kraft
2 laurbærblad
5 pepperkorn

Fremgangsmåte

Strø grovt salt på torskefileten og la den ligge i 10 minutter.

Skyll fileten i kaldt vann og tørk den på kjøkkenpapir.

Ta av litt av dillen til pynt og kutt resten av dillen grovt opp og ha den sammen med oljen i en blender. Kjør sammen til en glatt røre.

Ha blandingen over i en kjele og kok opp, la den koke i ca fire minutter til den er klar og grønn i fargen. Sil oljen og sett den til avkjøling.

Skjær løk og mandel løvtynt, helst på en mandolin eller en annen kjøkkenmaskin. Friter de tynne skivene i olje på 160 grader (bruk gjerne et termometer).

Kok opp laken til fisken og ha fiskestykkene oppi. La fisken trekke (posjere) på 78 grader i ovn eller kjele til den skiver seg.

Server fisken med revet pepperot og dillsalat med sprø potet og løk.
 
Tips: Vinaigretten skal være irrgrønn, og den henter fargen fra dillen. Dersom dillen ikke har nok farge, kan du tilsette litt spinat som gir en dyp grønnfarge, men lite smak.
 
Denne retten kan også serveres som forrett - beregn da halv mengde pr person.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen