Dagens rett

Potage Parmentier / Vichysoisse

Potetretter i seg selv være både spennende og mettende. Denne kan i tillegg serveres i både varm og kald tilstand.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Potage Parmentier / Vichysoisse

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk potet i skiver (ca. 5 dl)
5 dl purre, bare det hvite, i tynne ringer
1 l hønsebuljong 
salt og pepper
1 dl kremfløte eller crème fraîche

2- 3 ss finsnittet purre eller hakket persille til pynt

Fremgangsmåte

Denne delikate klassiske franske suppen har to navn - Potage Parmentier heter suppen når den serveres varm, Vichysoisse når den serveres kald.

Potage Parmentier:
Ha poteter, purre og hønsebuljong i en kjele og kok det under lokk i 30-40 min. Kjør blandingen i foodprosessor i 10 sekunder til den er jevn. Hell i fløte eller créme fraîche og kjør igjen noen sekunder til suppen blir lett og skummende. Server med en gang - med grønt på toppen.

Vichysoisse:
Avkjøl suppen helt etter at den er kjørt i food processor første gang. Ha i fløte eller crème fraîche og kjør til suppen blir lett og skummende. Server med en gang - med grønt på toppen.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen