Prekær mangel på kokker

Hotellutbyggingen som er planlagt i Trondheim og Stjørdal kan føre til kokkekrise. Det mener Mattias Bergstrøm, kjøkkensjef ved Quality Airport Hotel Værnes i Stjørdal.
Redaksjonen
21 Januar 2008 - 12:00

- Det er kokkemangel over hele landet, har jeg inntrykk av. Her på hotellet har vi så mange som vi skal ha akkurat nå, men det er ikke bare å ta en telefon og få tak i noen ekstra, sier Bergstrøm.
 
Som kjøkkensjef jobber han overtid når det er sykdom og frafall i arbeidsstokken, skriver Stjørdalens Blad.
 
Fem faste
Det er fem faste kokker på Quality Airport Hotel.
 
- Vi har en ganske stabil stab nå, etter at vi fikk tilsatt noen i høst med mye strev. Vi får til det vi skal. Og vi lager stort sett all maten fra grunnen av, sier Bergstrøm.
 
Strevsomt
Bergstrøm tror dårlige betingelser i yrket er årsaken til kokkemangelen.
 
Utdannelsen er ikke særlig attraktiv og yrket er strevsomt, mener han.
 
Bergstrøm er fra Kalix lengst nord i Bottenviken i Sverige. Han har jobbet mange år i Norge. Selv kunne han ikke tenkt seg noe annet yrke.
 
- Nei, dette er det eneste for meg. Jeg stortrives her på hotellet, sier han.
 
Kjøkkensjefen ble hentet til jobben i Stjørdal av hotelldirektør Kim Strand i mai. De har jobbet sammen i Trondheim tidligere.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her