Presidentens vinauksjon ga 718 000 euro

Francois Hollandes raid i kjelleren ga dobbelt så mye som forventet.

Med landets finanser i ulage, bestemte president Francois Hollande seg for å auksjonere bort noen av presidentpalassets godbiter til inntekt for gode formål.

I forrige ukes auksjon ble de utvalgte flaskene solgt for 718 000 euro, nær 5,5 millioner kroner, melder internasjonale medier. Summen er cirka dobbelt så høy som det som var forventet.

Et av høydepunktene var en 1990 Château Pétrus som ble solgt for 7625 euro, mer enn tre ganger utropsprisen. Til sammen ble rundt 1200 flasker – cirka 10 prosent av presidentspalassets vinsamling – solgt på auksjonen.

Den kommer i kjølvannet av flere tilsvarende arrangementer. I januar i år auksjonerte byen Dijon bort 3500 flasker Burgund-vin for til sammen 50 000 euro, og i mars fikk den britiske regjeringen inn 75 000 pund da den solgte rundt 50 «offisielle» flasker gjennom Christie’s.

LES OGSÅ: Christie's trakk vin fra auksjon

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Til toppen