Dagens rett

Pris våren med en middag som denne

Det blir fest midt i uka med en fristende oppskrift med kylling fulgt av sprø vårgrønnsaker.

Det tandre kyllingkjøttet får ekstra drahjelp av bacon i denne retten. Grønnsakstallerkenen kan du sette sammen akkurat som det passer deg. Vil du ha med poteter, kan du velge de «små søte franske» som er å få i mange butikker. 

Se flere gode kyllingretter her

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Baconkylling på grønnsakstallerken

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 kyllingfileter
4 stilker frisk rosmarin
4 skiver sitron
4 skiver bacon
salt og pepper
 
Saus:
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
1 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
1 ts dijonsennep
salt og pepper
 
Grønnsaker:
4 små gulrøtter
1 bunt frisk grønn asparges
4 vårløk
1 pakke sukkererter
1 liten blomkål
1 bunt reddiker

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader.

Legg en stilk rosmarin på hver kyllingfilet og en skive sitron oppå. Surr en skive bacon rundt kyllingfileten. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingfiletene i ildfast form, stek på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.

Bland sammen crème fraîche og knust hvitløk, sitron og sennep. Smak til med salt og pepper.

Ta ut kyllingen og server med nykokte gulrøtter, kokte asparges, lettkokt vårløk, forvellede sukkererter og lettkokt blomkål, samt en bunt friske reddiker i biter eller skiver.

Husk at grønnsakene ikke må koke for mye - de skal knapt være møre og litt crispy. Server sausen ved siden av.

Se flere gode kyllingretter her

Tips: Forvelle vil si å gi et raskt oppkok i godt saltet vann.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen