Dagens rett

Prøv deg på en lettvint versjon av verdens beste fiskesuppe

Dagens oppskrift er en forenklet utgave av den franske klassikeren bouillabaisse. Men smaker like mye og godt som den skal.

Selv om en ekte bouillabaisse er for festmat å regne, og fiskesuppenes konge, er det mulig å lage en forkortet hverdagslig versjon uten at det går særlig ut over smakskraften.

For en bouillabaisse kjennetegnes av en lang ingrediensliste, først og fremst i form av fisk og skalldyr, men også smaksforsterkere som krydder, hvitløk og tomat. Opprinnelig ble den laget av fiskerne ved dagens slutt og av det de ikke fikk solgt.

Prøv en av våre andre oppskrifter på fiskesuppe

Her kan du registrere deg for å få dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Enkel og rask bouillabaisse

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 løk
1 fedd hvitløk
1 purre
1 ss olje
1 ss hvetemel
½ ts gurkemeie
¼ ts kajennepepper
2 ss tomatpuré
1 l fiskekraft
1 laurbærblad
600 g torskefilet
1 ts salt
¼ ts pepper
200 g reker eller crabsticks

Hvitløksyoghurt:
1 ½ dl matyoghurt
1 fedd hvitløk
2 ss tørket dill
¼ ts malt hvit pepper
¼ ts salt
4 grove rundstykker

Fremgangsmåte

Fres løk, hvitløk og purre i olje i 3-4 minutter. Det skal ikke bli brunt.

Dryss på mel, gurkemeie og kajennepepper.

Rør godt om og rør inn tomatpuré. Hell på kokende fiskekraft, tilsett laurbærblad og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minuttter.

Skjær torskefileten i store terninger og la den trekke i suppen i ca. 5 minutter.

Ta opp laurbærbladet og smak suppen til med salt og pepper.

Legg reker og/eller andre skalldyr i suppen like før servering.

Hvitløksyoghurt:
Rør sammen matyoghurt, hvitløk og tørket dill.

Bland godt. Smak til med salt og pepper.

Server suppen med hvitløksyoghurt og grove rundstykker.

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen