Dagens rett

Prøv denne italienske klassikeren på grillen

Saltimbocca, parmesan, spinat og nypoteter. Nam. Her er oppskriften som er enkel som bare det.

Italia er opphavet til saltimbocca. Nærmere bestemt området rundt Roma, men den lages i flere deler av Sør-Europa hvor denne kombinasjonen av mørt kalvekjøtt, spekeskinke og salvie finnes.

Den kan selvsagt lages med andre kjøttyper, som svin eller storfe, men det er nå en gang kalv som gir aller best resultat.

Denne retten passer minst like godt for tilberedning i stekepanne som på grillen. Men den kan raskt bli hele familiens grillfavoritt i sommer, lettlaget og smaksrik som den er.

Flere gode grillretter finner du her

Her registrerer du deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Saltimbocca med parmesan- og spinatpoteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g flatbiff av svin skåret i tynne skiver
8 skiver spekeskinke
8 blad frisk salvie
1 ts pepper
8 tannpirkere (uten smak)
1 ss olje til pensling
 
Parmesan- og spinatpoteter:
12 poteter
4 ss solsikkeolje
1 ts salt
½ ts pepper
80 g revet parmesan
200 g frisk spinat

Fremgangsmåte

Parmesan- og spinatpoteter:
Vask potetene godt. Skjær dem i båter. Bland potetbåtene med olje, krydder og parmesan.

Legg blandingen på aluminiumsfolie og rull sammen sidene på folien til en kant.

Legg pakken på grillen i ca. 20 minutter og vend blandingen av og til.  Når det er ca. 5 minutter igjen åpner du pakken forsiktig, legger over spinatbladene og vender de inn i potetene.

Saltimbocca:
Bank kjøttskivene forsiktig flate med bredsiden av en kniv. Krydre med pepper.

Legg en skinkeskive og ett salvieblad på hver biff, fest med tannstikker.

Pensle dem med litt olje og grill dem i ca. 3 minutter på hver side.

Flere deilige grillretter

Tips: Den originale oppskriften er med flatbiff av kalv, og dersom du får tak i det er det så klart bedre. Pass på å ikke grille kjøttet for lenge slik at det blir tørt.

Alle de gode grillartiklene finner du her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen