Dagens rett

Prøv denne morsomme kombinasjonen på grillen

Lam og pære høres kanskje litt uvant ut, men du verden så godt det smaker. Oppskriften er rask og enkel som bare det.

Selv om vi skriver september er det fortsatt mulig å bruke utegrillen.

La deg friste av flere gode oppskrifter og ideer før du inviterer til en skikkelig grillfest.

Her finner du det du trenger av grilltips

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillspyd med lam og pære

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g lam ytrefilet, eller 8 hele lammekoteletter
4 pærer
1 ts provencekrydder eller rosmarin
1 ts salt
½ ts grovmalt sort pepper

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i 2 x 2 cm, eller om du bruker koteletter så skjærer du løs kjøttet fra beinet og deler i 2 x 2 cm store biter.
 
Dryss over salt og pepper. Del pærene i like store biter som kjøttet.

Træ på grillspydene med lagvis kjøtt og pære - ca 3 biter av hver på hvert spyd. Har du mer råvarer igjen, så lag flere spyd!
 
Bruker du grillspyd av tre bør disse ligge litt i vann først slik at de ikke så lett blir svidd. Grill spydene på sterk varme i 5-10 minutter.
 
Server gjerne med pitabrød, salat og en deilig mynteyoghurt.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen