Dagens rett

Prøv denne nydelige retten med flyndre

Saftige ruller av fisk med smaksrikt fyll i en frisk eplesaus er hva vi frister med til middag i dag.

Flyndre er en delikatesse som vi ikke bruker ofte nok. Mange lurer sikkert på hvordan den skal tilberedes.

Her får du en fantastisk oppskrift som er utrolig enkel, men ikke mindre smaksrik av den grunn.

Vi har selvsagt mange andre oppskrifter med flyndre

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Rullet flyndre i eplesaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

8-12 fileter av rødspette eller annen flyndre

1 ss mykt smør
1 ss hakket persille
1 ss hakket dill
1 ss hakket gressløk
2 ts hakket timian
1 ts revet sitronskall
1 ts sitronsaft
1 ½ ts salt
½ ts pepper

Eplesaus:
4 dl eplemost
1 ss lys maisennajevner
1 syrlig eple, i små terninger
1-2 ts sitronsaft

Fremgangsmåte

Rør sammen mykt smør, de finhakkede grønne urtene, sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.

Smør urtesmøret jevnt over flyndrefiletene og rull dem sammen. Fest med en trepinne/ tannstikker.

Eplesausen:
Kok opp eplemosten i en stekepanne, rør inn maisennajevner, epleterninger og sitronsaft.

Legg spetteruladene i sausen, legg lokk på stkepannen og damp fisken til den er akkurat gjennomkokt, ca. 4 minutter.

Server ruladene rett fra pannen med en frisk salat og kokte poteter til.

Flere retter med flyndre

Tips: Denne retten kan du godt lage med en annen fast fisk slik som steinbit.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen