Dagens rett

Prøv denne vrien på kyllingmiddagen

Saftig kylling, bacon og smeltet chèvre er en knallgod kombinasjon. Rask å gjennomføre er denne oppskriften også.

Denne retten er perfekt å pakke ned i piknikkurven om planen er å spise dagens middag utendørs. Den gjør seg også veldig godt på et koldtbord.

Se flere gode salatoppskrifter her

Salaten blir ikke bedre enn dressingen

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Salat med nystekt kylling, chèvre og bacon

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

100 g bacon
2 kyllingfileter
1 friséesalat eller sikorisalat
1 beger røde cherrytomater
3 skiver daggammelt brød
50 g chèvre (hvit geitost)

Dressing:
3 ss rødvinseddik
6 ss olivenolje
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Stek baconskivene sprø over middels varme og la dem renne av seg på et kjøkkenpapir.

Stek kyllingfiletene i baconfettet og krydre med salt og pepper. La dem få hvile litt før de skæres i skiver.

Vask og tørk salaten og riv den grovt. Legg den utover på et stort fat sammen med tomatene.

Legg biter av chèvre på brødbitene, drypp over litt olivenolje og stek dem under grillelementet i ovnen til de begynner å smelte og får en fin farge.

Rist sammen eddik, olje, salt og pepper til en dressing.

Legg opp bacon, kylling og brød med ost på salaten og drypp over dressingen. Server straks.

Flere deilige salater finner du her

Tips: Ikke bland inn dressingen før rett før servering da salaten lett faller sammen.

Dress opp salaten med disse dressingene

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen