Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Ved å tilsette Amarula-likør i deigen og glasuren får gulrotkaken en eksotisk smak av den sørafrikanske marula-frukten. Det gir gulrotkaken en ekstra god og eksotisk fruktig smak.

Les mer om fremstillingen av Amarula

Likøren bidrar med en lett fruktig karamellsmak. Den egner seg like godt foran peisen med en kopp te som på et assortert kakebord. 

Om du vil servere den til barn eller bare være helt sikker på at det ikke er alkohol i kaken, kan du droppe likør i glasuren. Og erstatte den med appelsinsaft. Amarula inneholder imidlertid bare 17 prosent alkohol og det som inngår i selve kakedeigen, fordunster under stekingen.

Hver torsdag serverer vi deg ukens kake .

Amarula- og gulrotkake

Antall porsjoner

12 stykker

Ingredienser

3 dl mel
2 ts bakepulver
1 ½ ts natron
½ ts kanel
¼ ts muskat
¼ ts allehånde
1 ts salt
4 store egg (romtempererte)
3 dl olje
3 dl sukker
5 dl revet gulrot
2,5 dl revet frisk ananas eller eple
2,5 dl hakkede pekannøtter
0,5 dl Amarula
1,25 dl aprikossyltetøy uten fruktbiter

Kremostglasur:
60 g smør
250 g siktet melis
15 ml Amarula
125 g kremost

Fremgangsmåte

Pisk eggene og tilsett gradvis sukker inntil du får en tykk eggedosis. Hell oljen sakte i eggedosisen og visp i ytterligere 2 minutter. Tilsett gulrøtter, ananas, nøtter, Amarula og aprikossyltetøy og bland for hånd.

Bland og sikt de tørre ingrediensene over i en bolle. Tilsett deretter de tørre ingrediensene i eggerøren og fold inn med en slikkepott til det er godt blandet. Smør en kakeform (28cm i diameter) med løs bunn eller 2 brødformer. Legg enten bakepapir i formen eller dryss med finknuste Marie- kjeks. Hell blandingen i forvarmet ovn og stek ved 180 °C i én time og ti minutter. La kaken kjøle seg i formen før du tar den ut.

Tips til kakeform: 

Om du bruker en 28cm form med et hull i midten vil det være litt for mye røre. Fyll to tredjedeler av formen med deig og hell resten av blandingen i en muffinsform (rekker til +/- 6 muffins).

Avlang form - bruk en stor avlang form - 30cm x 10cm eller 2 små.

Glasur:

Bland smør og melis. Rør forsiktig inn Amarula og kremost.

Ikke rør for mye når osten er tilsatt for å unngå at glasuren blir tyntflytende.

Pynt:

Dekorer med tørket ananas, gulrotstrimler (bruk ostehøvel) og nøtter.

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen