Prøv ostekake på et spyd

Oppskriften på denne herlige desserten med ostekake, ananas, jordbær og sjokolade er dessuten veldig lettlaget.

Tre ostekakebiter på et spyd med ananas og jordbær og dypp i sjokoladesaus. Dermed har du en veldig sommerlig vri på manges favorittkake.

For barn i alle aldre

Perfekt fingermat til terrassen, som dessert etter et måltid eller til barneselskapet.

Finn andre desserter her

Uansett alder på gjestene vil de fryde seg over de gode smakene.

Andre gode kaker finner du her

Kombinasjonen av sjokolade, anis og salt er genial i møte med den myke ostekaken og den friske og søte frukten. Lag gjerne dobbel porsjon av sausen for den får garantert bein å gå på.

TIPS: Bytt gjerne ananasen ut med andre sommerlige frukter. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og ble nummer to i Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne-Brith her

Fruktspyd med ostekake og sjokoladesaus

Antall porsjoner

6-8

Ingredienser

Ostekake
250 g mascarpone
100 g philadelphiaost
100 g sukker
1 dl fløte
30 g mel
1/4 ts salt
1/2 dl melk
1 vaniljestang
4 egg 

Sjokoladesaus
200 g finhakket mørk sjokolade (70%)
1 vaniljestang
1 klype havsalt
3 dl kremfløte
5-6 stjerneanis 

Servering
1 kurv jordbær
1 ananas
Pinner til å bruke som spyd

Fremgangsmåte

Ostekake:
Sett ovnen på 175 grader.

Miks sammen mascarpone, philadelphiaost, sukker, fløte, mel og salt. Miks dette til du får en jevn og fin røre. Ha i melk og frø fra en vaniljestang. De får du ut ved å snitte den, og skrape ut frøene. Ha i ett og ett egg av gangen og rør til alt er blandet fint inn i røren.

Hell røren i en form 20×20 cm firkantet form.

Stek kaken i 35-45 minutter.

Avkjøl kaken i kjøleskap i 4-6 timer eller over natten.

Sjokoladesaus:
Smelt finhakket sjokolade over vannbad, og tilsett hele stjerneanis.

Det er viktig at temperaturen aldri overstiger 50 grader. Bruk termometer, og la sjokoladen ha en konstant temperatur mellom 40 0g 50 grader, mens du rører inn kremfløten gradvis, til du får en fin flytende saus.

La stjerneanisen ligge i sausen under samme temperatur i minst 20 minutter. Da vil smaks- og duftstoffene trekke ut av krydderet og inn i sausen. Fisk dem så opp av sausen.

Snitt vaniljestangen, og skrap ut frøene tilsett disse i sausen, etterfulgt av en klype havsalt. Rør sausen til den er glatt og fin, og la den stå over vannbadet. Temperaturen kan godt falle nå.

Servering:
Skjær av toppen på jordbærene og skjær biter av ananas.

Lag spyd ved å tre på toppen av jordbæret først, etterfulgt av ananas, bunn av jordbæret og så til slutt en ostebit på 4×4 cm.

Sett spydene på et fat og server med sjokoladesausen.

TIPS
Bytt gjerne ananasen ut med andre sommerlige frukter.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen