Dagens rett

Provencalsk rekerisotto

Fisk og reker danner basis i dagens forslag til en enkel middagsrett. Men her er også frukt og grønnsaker samt deilig ris. Topp det hele med en flott saus og du kan nyte et nydelig måltid. Dette er også en rett du kan lage når du har litt fisk til overs etter en god middag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Provencalsk rekerisotto

Antall porsjoner

2

Ingredienser

4 dl tørr hurtigris
1 gul paprika, i terninger
1 rødt eple, i terninger
½ rødløk, hakket
2 ss soltørkede tomater, i strimler
ca. 200 g kokte fiskerester, i biter
500 g ferske reker (med skall) eller 200 g ferdigrensede reker.
friske urter f eks gressløk, hakket

Saus:
2 dl cottage cheese
2 dl kefir - eller kulturmelk
½ ts salt
1 ts paprikapulver
½ ts karri
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
3 ss frisk dill, klippet

Fremgangsmåte

Kok og avkjøl risen.

Bland i paprika, eple, rødløk og soltørkede tomater. Topp med fisk, rensede reker og urter/gressløk.

Bland sammen alle ingrediensene, gjerne i en foodprosessor til sausen og smak til med krydder. Ha sausen over rekerisottoen eller server ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen