Rakefisk - en stinkende festival til glede

Det er tid for en av årets beste festivaler, for i helgen går årets Rakefiskfestival av stabelen på Fagernes.

Det er klart at en av våre mest særprregede matspesialiteter har sin egen festival.

Den første helgen i november hvert år arrangeres nemlig Norsk Rakefiskfestival på Fagernes, og i år er datoene 31. oktober - 2. november.

40 tonn delikatesse

Det er ikke lite rakefisk som omsettes under festivalen - hele 40 tonn selges, mens ikke mindre enn 3 tonn nytes på stedet.

Under festivalen vil du finne en rekke forskjellige lagringsgrader av rakefisken, fra den milde snille til den ekstra vellagrete.

For noen er lukten av vellagret rakefisk noe de rynker på nesen for, men har de først smakt rakefisken blir tonen ofte en annen.

Deilige oppskrifter med rakefisk

Fullpakket program

Festivalen starter i det små på torsdag med konserter og utstillinger, mens det er fredag og lørdag som virkelig står i rakefiskens tegn.

Lørdag blir blant annet årets beste rakefisk kåret, og det er et tettpakket program for alle interesserte. Se hele programmet ved å følge lenken nedenfor.

Fjorårets festival samlet ca 25 000 besøkende de tre dagene festivalen ble avholdt. Med mer enn 100 utstillere har festivalen blitt en av Norges viktigste festivaler for småskalaprodusenter i Norge.

Se programmet til Rakefiskfestivalen her

Du finner en rekke gode oppskrifter og artikler om denne delikatessen på våre sider.

De beste artiklene om rakefisk

Alle oppskriftene med rakefisk

Tradisjonell rakefisk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600-800 g rakefisk
2-3 hardkokte egg
Purre
Meierismør eller setersmør
4-8 lefser eller flatbrød
Ringerikspoteter eller mandelpoteter.
 
Alternative tillegg kan være:
seterrømme, rødløk og rødbeter.

Fremgangsmåte

Rakefisken renses for skinn og ben, deles i koteletter og anrettespå fat. Pynt med purreringer og båter med hardkokte egg.
 
Som tilbehør serveres kokte poteter, smør, lefse og flatbrød. Eventuelt kan du osgå ha rømme, rødløk og rødbeter til fisken.

Flere gode oppskrifter med rakefisk

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen