Dagens rett

Endelig er den her igjen

Rakfisken i mange ulike modningsgrader bare venter på at du skal la deg friste. Den beste fast food som finnes.

For mange er det bare en måte å servere rakefisken på, nemlig den du ser her. Men nå som denne fantastiske råvaren atter er i sesong, bør du prøve også andre måter?

Prøv våre oppskrifter med rakefisk

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Klassisk rakfisk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

800 g rakfisk
10 kokte mandelpoteter
seterrømme 
1½  rødløk 
1½ purre 
lefser

Fremgangsmåte

Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Fjern skinnet og skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde. Finhakk rødløk og purre.

Server fisken med potet, rømme, rødløk, rødbeter og lefse.
 
Tips:  Her er oppskriften beregnet som en hovedrett, men du kan gjerne servere den som en forrett hvor du da beregner litt mindre enn halvparten til fire personer.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen