Dagens rett

Rakefisk og torsk a la bacalao

Denne helgen serverer vi deg like godt en treretters meny med rakefisk på en ny måte og en deilig kritthvit torsk.

Du har kanskje ikke tenkt på at du kan servere rakefisk på flere måter enn bare den tradisjonelle, slik som forreten til denne menyen.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Rakfiskmousse

Antall porsjoner

4-8 personer

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

300 g rakefiskfilét
1½ dl crême fraiche (seterrømme)
6-7 grønne purreringer
Litt salat

Fremgangsmåte

Rakefisk, purreringer og crême fraiche kjøres sammen med pulsknappen på en hurtigmikser. Bør ikke blandes for lenge, det skal være litt grovt, med småbiter av fisk og purre synlig i moussen.
 
Serveres anrettet på en rund loffskive, gjerne ristet, og pyntet med litt salat.
 
Moussen kan også sprøytes på tallerken og serveres med lefser eller flatbrød til. Egner seg også som pålegg på brødskiver.

Flere gode oppskrifter med rakfisk

Sendt inn av

Foto: Stockxpert

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Torsk a la bacalao

Antall porsjoner

4

Ingredienser

900 gram torskefilet
½ kg poteter
1 chili
1 gul paprika
1 rød paprika
1 løk
3 dl olivenolje
3 ss tomatpuré
4 skiver bacon
3-4 fedd hvitløk

Fremgangsmåte

Kutt poteter, løk og paprika i skiver. Ta ut frøene fra chilien og finkutt den. Hakk hvitløksfeddene.

Bland sammen olje, tomatpuré, poteter og grønnsaker i en gryte og la det trekke på middels varme til grønnsakene er møre.

Del torsken i 4 fine stykker og la dem trekke i 10 minutter i godt saltet vann, dvs 1 dl salt pr liter vann.

Stek baconskivene sprø. Server bacalaoen med torskestykker og bacon dandert oppå.
 
Bacalao blir vanligvis laget med klippfisk, men de samme ingrediensene får også torsk til å glitre.

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Fritert ridderost med aprikos og valnøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

12 biter ridderost à 20 g
4 ss mel
1 egg
4 ss griljermel
3 dl frityrolje
½ dl sukker
1 dl vann
20 aprikoser, tørkede
20 valnøtter
1 dl rødbetespirer
1 ss rosepepper

Fremgangsmåte

Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.

Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.

Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.

Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.

Flere osteretter

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen