Dagens rett

Rakefisk

Denne helgen går årets Rakefiskfestival av stabelen på Fagernes, og vi er ikke dårligere enn at vi serverer den aromatiske delikatessen.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Rakefisk på tradisjonelt vis

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

0,5-1 kg rakefisk
1 kg ringerikspoteter
rødløk
sitron
salt og pepper
lettrømme eller seterrømme
rødbeter

Fremgangsmåte

Beregn 150-250 g rakefisk pr person avhengig av hvor storspiste gjestene er, og om det er dagens hovedmåltid eller bare kveldsnacks.

Den beste rakefisken selges i fiskedisken direkte fra spannet med hode. Den må derfor vaskes, renses og fileteres (det kan du kanskje få butikkpersonalet til å gjøre?) og til slutt skjæres i pene skiver.

Kok 250 g ringerikspoteter med skallet på pr person - og server dem slik også!

Skjær rødløk i syltynne skiver som du legger i iskaldt vann, gjerne med isbiter i. La skivene ligge til like før servering, hell av vannet og tørk med kjøkkenpapir. Slik blir løken sprø og mildere i smaken.

Pisk inn noen dråper sitronsaft og smak til med salt og pepper i rømmen, enten du velger lettrømme eller seterrømme.

Hent frem dine hjemmesyltete rødbeter, eller kjøp dem i butikken. Arranger rakefiskskivene i midten av serveringsfatet med rødløk og poteter rundt. Rømme og rødbeter i separate skåler.

Server med godt "hjemmebakt" flatbrød og gjerne også lefse.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen