Dagens rett

Rask hverdagsgryte med elghakk

Skogens konge passer godt til en rekke forskjellige retter, slik som denne hverdagsgryten som varmer helt ut i hårrøttene.

Det er utrolig mange som i disse dager er ute i skog og mark for å sikre seg årets forsyning av en av våre store delikatesser - elg.

I vår rikholdige kokebok finner du en rekke gode viltretter.

Ville oppskrifter finner du her

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Elghakk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

500 g elghakk (kvernet elgkjøtt)
1 løk
¾ ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin
1 ts tørket timian
1 laurbærblad
5 poteter
2 gulrøtter
ca. 6 dl kjøttbuljong (utblandet i vann) eller kraft

Fremgangsmåte

Hakk løk, og stek den sammen med elgkjøtt, salt og pepper i en gryte. Rør rundt, og la det bli gyllent.

Skrell potet og gulrot. Del dem i terninger, ca 1 x 1 cm, og tilsett gryten.

Hell på buljong eller kraft, ha i laurbærblad og timian, og la det trekke til grønnsakene er møre.

Server med flatbrød og rørte tyttebær.
 
 
Tips: Stek kjøttet i omganger på høy varme og la det få en skikkelig stekeskorpe før du vender kjøttet. Dersom du har for mye i gryten eller pannen samtidig begynner kjøttet å koke i stedet for å stekes skikkelig.

Elghakk er kjent og kjær middagsrett i mange distrikt der det er mye elgkjøtt å få tak i. Den er enkel å lage, og har noen variasjoner i smak, etter hvor i landet den kommer fra.

Du kan også lage den med vanlig kjøttdeig dersom du ikke får tak i elgkjøtt, eller kjøttdeig av annet vilt.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen