Dagens rett

Så enkelt lager du suppelapskaus

Bruker du fryste grønnsaker, er denne tykke kjøttsuppen ferdig på et øyeblikk. .

I dag slår vi et slag for den klassiske suppelapskausen, for dette er perfekt mat på kalde dager. Oppskriften er tilpasset at det er mandag, men det er selvsagt fullt mulig å lage den med grønnsaker du skreller og skjærer opp selv. Slik kan du sette ditt eget preg på retten. 

Flere gode oppskridter på lapskaus

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Suppelapskaus med svinekjøtt

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 fedd hvitløk
2 ss margarin eller olje til steking
6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
2 pakker dypfryst lapskausblanding
2 ts provencekrydder
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Finhakk hvitløken og fres den i en kjele med olje. Tilsett svinekjøtt og stek til lys brunt. 

Tilsett buljong/kraft, og la det koke opp.

Ha i grønnsakene og la det koke opp igjen. Tilsett kjøtt og krydder og la det trekke i 5-8 minutter til suppen har blitt litt jevnet. Smak til med salt og pepper.

Serveres med flatbrød eller brød.

Lekre lapskauser

Tips: Blir lapskausen for tykk kan du spe med mer kraft.

Flere gode retter med svinekjøtt

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen