Drikke
Realt kupp utenfor allfarvei

Realt kupp utenfor allfarvei

Det er ikke mange viner i denne prisklassen som har så mye karakter å by på. 
Aase E. Jacobsen
18 April 2012 - 07:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Floral de Uncastellum 2010 (80298) er en særpreget vin med mye jordsmonns- og mineralpreg ved siden av strålende syre og mørke bitre bær. En vin som halvannet år etter tapping fortsatt er noe tilknappet, men som åpner seg etter en runde i karaffelen. Herlig til alt fra gryter via pasta med kjøttsaus til grove pølser.

Ubeskrevet blad

Den er med andre ord en spennende vin, definitivt ikke for den som foretrekker de storselgende rødvinenes sødme, men mer for den som søker etter noe nytt. Og det er så absolutt denne spanske vinen. Ikke bare er området Ribera del Gállego-Cinco Villas i Aragón et ubeskrevet blad i Norge. I øyeblikket finnes det bare tre viner på polet fra denne unnselige vinregionen som bare har betegnelsen Vino de la Tierra, altså nivået under Denominación de Origen.

Uutnyttet potensial

Like fullt har området svært lange vintradisjoner, helt tilbake til romertiden. Men produsenten Bodegas Uncastellum er en nykommer med 18 hektar plantet så sent som i 2000. Bak bodegaen står en gruppe ønologer og agronomer som sammen så det store og uutnyttete potensialet i denne glemte regionen ved foten av Pyrénéene. De valgte sørøstvendte parseller ved 725-850 m.o.h.

Den store variasjonen mellom dag- og nattetemperaturer sikrer god syreutvikling i druene. Og det høye innholdet av kalksteiner i jordsmonnet i kombinasjon med tilstrekkelig nedbør sørger ellers for optimale forhold for vindruedyrking. Vinmarkene dyrkes økologisk, noe som er gunstig her hvor det er lite jordbruk av noen størrelse og hvor omgivelsene stort sett er eiketrær og ellers en rik flora og fauna.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her