Dagens rett

Red Curry Beef

Red Curry Beef høres sterkt ut. Navnet gjenspeiler imidlertid fargen i større grad enn kraften. Og vinforslaget, en syd-italiensk rødvin, passer særdeles ypperlig til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Biff i rød karri (Red curry beef)

Antall porsjoner

2

Ingredienser

500 g biffkjøtt av ytrefilet, mørbrad eller entrecôte
3 gulrøtter, tynne skiver
1 løk, i båter
1 liten fennikel, i skiver
1 ss revet eller finhakket ingefær
3 ss karripasta
2 små bokser kokosmelk
 
4 stilker sitrongress 
5 limeblader
1 ts brunt sukker
 
1 boks bønnespirer
1 hode brokkoli i buketter 

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i rause biter som brunes på høy varme i en stekepanne eller wok. Legg til side.

Ha løk, fennikel og gulrøtter i pannen og brun disse lett sammen med ingefæren. Tilsett currypasta etter smak.
 
Hell over kokosmelken, ha i limeblader og sitrongress.
 
Kok opp og la det koke til det utskilles små røde prikker i sausen. Smak til med brunt sukker, salt og pepper.
 
Tilsett brokkolien og bønnespirene mot slutten av koketiden slik at det fortsatt er litt tyggemotstand på disse ved servering.

Ha i kjøttet til slutt, det skal IKKE koke etter at kjøttet er kommet oppi.

Jasminris er godt til, og evt. godt brød eller hvitløksbaguetter.

Her finner du flere karriretter

Tips: Prøv gjerne med litt finhakket koriander over helt til slutt.

Flere internasjonale retter finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen