Refser Bagatelle

Mattilsynet refser Bagatelle i Oslo etter at det ble funnet udokumentert rådyrkjøtt i restauranten.

Det er nemlig slik at alt hjortevilt skal kontrolleres av veterinær før det selges på restauranter eller i butikker. Dersom kjøttet ikke er kontrollert er det ulovlig.
 
- Det er risiko for at vilt har sykdommer som gjør at kjøttet ikke er egnet som menneskemat, sier seksjonssjef Christoffer Nielsen i Mattilsynet til NRK Østlandssendingen.
 
Senest i helgen obduserte han selv to elger i Nord-Norge. Disse viste seg å være syke og var dermed uspiselig.
 
Ikke fra jeger
Det var på en inspeksjon i slutten av september at Mattilsynet fant rådyrkjøtt som ikke kunne dokumenteres på restaurant Bagatelle.
 
Inspeksjonen var en del av tilsynets sporbarhetskampanje.
 
- Restauranter og butikker har ikke anledning til kjøpe kjøtt rett fra jegere. Det hender at dette skjer, og det tyder på en manglende forståelse for regelverket, sier Nielsen.
 
Flisespikkeri
Eivind Hellstrøm mener dette er flisespikkeri.
 
Til VG sier han at han ikke visste at rådyr måtte kontrolleres av veterinær, fordi småvilt normalt er unntatt kontroll.
 
Ifølge Mattilsynet er hare det største dyret som kan serveres uten å først gå veien om veterinær.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen