Reglement NM i østersåpning 2009

Søndag 7. juni braker det løs! Norges beste østersåpner skal kåres foran tusenvis av tilskuere under Oslo Race Week.
Redaksjonen
26 Mai 2009 - 16:32

Søndag 7. juni 2009 kl. 14 - 16
Registrering av deltakere fra kl 12.00
 
 

Reglement for NM i østersåpning 2009

1

Juryen kvalitetssikrer østersene som skal benyttes ved åpningen.

2

Konkurransebordene vil være ca 90 cm høye.

3

Hver deltaker mottar en forseglet eske med østers på scenen. Han/hun skal forsikre seg om at den inneholder 30 østers før start.

4

Hver deltaker skal åpne 20 østers i innledende runder. De fem beste deltakerne fra innledende runder går videre til en finale der de skal åpne 30 østers.

5

Østersen blir fordelt deltakerne ved loddtrekning og hver deltakers brett vil ha en på forhånd bestemt kode.

6

Østersen må åpnes på underlaget som er gitt og deltakerne må presentere østersene på fat gitt av arrangøren - ingenting annet kan benyttes i presentasjonsøyemed.

7

Deltakerne må presentere sine østers med matsiden opp, og kan enten presentere dem på den flate eller konkave delen av skjellet.

8

Ved åpning av østers må deltakeren kun benytte en kniv, et håndkle og et brett (dette blir utlevert av juryen). Deltakeren kan ikke benytte noen form for støtte, holder eller noe annet hjelpemiddel. Medbrakt kniv må godkjennes av juryen.

9

Deltakere må være over 18 år.

10

Deltakere kan benytte hansker eller annen beskyttelse på hendene.

11

Konferansieren starter hvert heat av konkurransen. Hver deltaker skal starte åpningen av østers på hans kommando.

12

Hver deltaker må indikere at de er ferdige ved å reise hånden. Deltakeren må ikke røre brettet etter at han/hun har tilkjennegitt at han/hun er ferdig - dette fører til diskvalifisering.

13

Hver deltaker kan bli bedt om å bære sitt eget fat til et gitt punkt, og vil være ansvarlig for fatet frem til dette punktet.

14

Juryen vil bedømme østersfatene på bakgrunn av:
•  God presentasjon
•  Korrekt åpnet - uten feil
•  Østersen er komplett løsnet fra skallet
•  Skjellmuskelen er intakt - ikke revet, kuttet, skåret eller skadet og uten blod
•  Presentabelt fat for servering

15

Poeng blir gitt i hovedsak for hurtigheten av åpningen av østersene (20 stk. i de innledende runder, 30 stk. i finalen). Dommerne gir bonuspoeng for presentasjonen av østersfatet. En bonus på 1 til 30 sekunder kan gis av dommerne i henhold til deres bedømning av fat som presenteres på en pen og ryddig måte. Prøven består i hvordan fatet vil se ut for en gjest ved et hotell eller en restaurant.

16

Følgende straffepoeng kan bli gitt:
- ikke løsnet østers:   4 sek
- østers med skall:     4 sek
- østers med blod:    30 sek
- skadet østers:        4 sek
- veltet østers:         4 sek
- for hver uåpnede/manglende østers: 30 sek
(hvis et østersskjell presenteres tomt, eller kun skjellmuskelen presenteres, regnes østersen som ikke presentert)

17

Vinneren blir kåret ut i fra sammenlagt tid og straffepoeng. Ved uavgjort skal den deltakeren som har de laveste straffepoengene kåres som vinner. Hvis dette også er likt, skal den med høyest bonuspoeng kåres som vinner.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her