Dagens rett

Det er knapt noe som overgår reinsdyr

Perfekt stekt reinsdyrfilet sender alle kjøttelskere til himmels. Denne oppskriften er intet unntak.

Denne kombinasjonen blir like god om det er en stek av reinsdyr du får for hånden. Reinsdyrkjøtt er generelt veldig mørt og siden det er så magert, trenger det ikke hard varmebehandling. Bruker du filet, skal det bare såvidt innom pannen før det får hvile de nødvendige 15 minutter på et lunt sted. Er det stek du har, er steketermometer en dyd av nødvendighet for å oppnå perfekt steking. Så går resten av seg selv.

De beste oppskriftene med reinsdyr

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Reinsdyrfilet med glaserte grønnsaker og mandelpotetpuré

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

800 g ytrefilet av reinsdyr
1 ts salt
½ ts pepper
3 ss hakket frisk timian
1 ss smør
1 fennikel
1  rødløk
2 gulrøtter
100 g frisk sjampinjong
2 ss balsamicoeddik
1 ss sukker
1 ss hakket bladpersille
Mandelpotetpuré med timian:
600 g mandelpotet
1 dl melk
1 dl seterrømme
2 ss smør
2 ss hakket frisk timian
½ ts nykvernet pepper
½ ts salt

Fremgangsmåte

Del ytrefileten i 8 små medaljonger, krydre med salt og pepper. Stekes ca. 3 minutter på hver side. Vend medaljongene i hakket timian og la de hvile ca. 5 minutter.

Grønnsakene renses og deles grovt opp og brunes gyldne. Tilsett eddik og sukker og la det hele surre i ca. 5 minutter. Vend inn hakket bladpersille.

Serveres med rødvinsaus og mandelpotetpuré med seterrømme og hakket timian.

Mandelpotetpuré med timian:
Skrell og kok potetene. Sil av vannet, og damp dem tørre.
 
Mos potetene, tilsett melk, rømme og smør og rør godt. Bland inn hakket timian og smak til med salt og pepper.
 

Sendt inn av

Foto: Inkognito AS

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen