Dagens rett

Reinsdyrfilet med portvinsaus

Bruk av de deilige råvarene vi har og server et skikkelig herremåltid basert på rein denne søndagen.

I de aller fleste land er reinsdyr eksotisk mat, og reinsdyrkjøtt ble kåret til Norges beste produkt fra land i konkurransen "Smaken av Norge" i 2008.
 
Les mer om denne delikatessen i disse artiklene .
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Reinsdyrfilet med portvinsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

800 g ytrefilet av reinsdyr
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin
4 rødbeter
4 neper
3 ss olivenolje
½ ts salt
½ ts pepper
Portvinsaus:
3 sjalottløk
1 ts brunt sukker
2 dl portvin
2 l viltkraft
2 ss smør

Fremgangsmåte

Skrell rødbeter og neper og del dem i båter. Vend hver båt i olje og legg dem over i langpanne med bakepapir.

Krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter.

Fileten:
Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper.

Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i langpannen sammen med rødbeter og neper.

Stikk inn steketermometer og stek ferdig på 125 grader i ca. 20 minutter, avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 grader for lite stekt, 70 for medium stekt og 76 for gjennomstekt).

Portvinssaus:
Hakk løk og stek den gyllen i gryte med smør. Ha i brunt sukker og la det karamellisere seg. Hell på portvin og kok uten lokk til halve mengden er igjen.

Tilsett viltkraft og kok inn til det gjenstår 5 dl. Jevn om nødvendig sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper.

Pisk inn smør (monter) rett før servering.

Server med for eksempel kokte mandelpoteter.

Les mer om reine fakta og se deilige ville oppskrifter her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)Dagens rett

Forsiden akkurat nå

Til toppen