Dagens rett

Reinsdyrkaker i viltsaus

Det er riktig nok viltsesong men dersom du ikke har mulighet til å grave frem litt reinsdyrkjøtt er en velassortert dagligvarehandel løsningen. Dagens vinforslag er en vin mange har hørt lite eller ingenting om, men som de faller fullstendig pladask for etter å ha smakt den.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Reinsdyrkaker i viltsaus

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

800 g reinsdyrshakk (kvernet)
2 ts salt
½ ts pepper
½ ts ingefær
2 dl fløtemelk
2 ss potetmel

Viltsaus:
4 ss smør/margarin
4 ss hvetemel
ca. 8 dl kraft eller sjy
1 dl seterrømme
ca. 3 geitost
ca. 3 geitost eller 1 ss rørte tyttebær
½ ts salt
1 ts pepper
ca. 2 knuste einerbær

Fremgangsmåte

Reinsdyrkaker:
Rør reinsdyrhakk med salt til det blir seigt. Bland inn krydder og potetmel. Tilsett egg og spe med fløtemelken under omrøring. Form til runde kaker som stekes ca. 5 minutter på hver side. Legg kakene over i viltsausen og la dem trekke i ca. 15 minutter.

Server med kokte eller stekte poteter, viltsaus og solbærgelé eller tyttebær.

Viltsaus:
Sil opp sjyen. Brun smør og mel og spe med sjy. Ha i einerbær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett rømme og geitost eller tyttebær og smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen