Dagens rett

Reke- og nuddelwok

Det er ikke rart at wok har blitt så populært med sine herlige smaker og rask tilberedning.

Sjømat i woken er perfekt, for den raske tilberedningen sikrer at ikke skalldyr og fisk blir for mye stekt.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Reke- og nuddelwok

Antall porsjoner

4

Ingredienser

250 g rensede reker
250 g bønnespirer
1 dl finsnittet purre
400 g nudler
2 ss soyasaus
2 ss østerssaus (oyster sauce)
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss sesamolje
2 ss peanøttolje
½ ts sukker
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ts frisk ingefær
1 ss sherry

Fremgangsmåte

Kok nudler myke i vann og skyll godt. Legg dem i en bolle og tilsett sesamolje.
 
Bland sammen soyasaus, østerssaus, sukker, salt og pepper. Varm opp peanøttolje i en wok og tilsett finhakket hvitløk og ingefær. Stek i ca. 10 sekunder og tilsett rekene. Stek i ca. 1 minutt.
 
Tilsett purre og sherry og surr det noen minutter. Tilsett bønnespirer og deretter sausblandingen. Stek et par minutter mens du rører godt.
 
Smak til om retten trenger litt mer syre og tilsett evt litt sitron før servering.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen