Dagens rett

Reker, bulgur og kikertsalat

Denne retten lager du lett i løpet av en halvtime. En smakfull og frisk dressing matcher rekene, og her bare må det bli en riesling i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Reker, bulgur og kikertsalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg reker med skall
100 g bulgurhvete
3 tomater
2 vårløk eller en liten purre i tynne skiver
ca 15 stk mynteblader
nykvernet pepper
1 boks (ca 400 g) kikerter

Dressing:
3 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
1 ts sennep
½ ts sukker
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skrell rekene.

Hell kokende vann på bulgurhveten og la den stå og svelle i ett kvarter.

Fjern tomatskallet ved å skjære et lite kryss på tomatene og dyppe dem noen sekunder i kokende vann. Avkjøl i kaldt vann. Del dem i to og skrap ut innmaten. Skjær tomatkjøttet i strimler og bland det med reker, vårløk, mynteblader, litt pepper og godt avsilte kikerter.

Sil bulgurhveten og tørk den på litt kjøkkenpapir. Bland med det øvrige.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen