Dagens rett

Reker med appelsin og basilikum

En enkel, liten og delikat skalldyrsrett er hva vi kan friste deg med i dag. Skalldyr smaker alltid godt, og et naturlig valg av tilbehør i glasset er hvitvin, gjerne av den svakt sødmefylte sorten. Vårt valg faller på en italiensk Verdicchio. Frisk og søtlig - akkurat passe til maten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Reker med appelsin og basilikum

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

350 g rensede reker
½ rød paprika i terninger
1 dl finhakket gressløk
1 appelsin i biter
frisk salat f. eks en blanding av isberg, lollo rosso eller frissé

Dressing:
saft av 1 lime
1 dl olivenolje
½ rød frisk chili i tynne ringer
ca 1 dl blader av frisk basilikum
1 ts revet frisk ingefærrot
1 ts finhakket hvitløk
salt og pepper

Fremgangsmåte

Bland paprika, gressløk og appelsinbiter med rekene.

Rør sammen limesaft, olivenolje, basilikum, chili, ingefær og hvitløk. Smak til med salt, pepper og ev. sukker.

Anrett rekeblandingen sammen med frisk salat på serveringstallerkener og drypp dressingen over.

Pynt med friske blad av basilikum. 

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen