Dagens rett

Rester i kjøleskapet? Lag en ekte fransk pai

Denne oppskriften er en flott måte å bruke rester som du måtte ha igjen fra tidligere middager på. Godt smaker det også!

I den originale franske paien (quiche lorraine) skal det være mørdeig, egg og fløte. Verken løk, ost eller bacon er nødvendig. Men det gir ekstra smak. Men det er fullt mulig å bruke andre smaskforsterkere. I denne oppskriften er det løk og rester av spekemat samt vår hjemlige jarlsbergost. Franskmennene bruker ofte gruyere som er litt fetere og noe mer smakskraftig.

Se alle våre paioppskrifter

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Quiche med løk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann
2 ½  løk
ca 50 g spekesnacks eller rester av spekemat
5  egg
2 dl melk
1 dl matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
100 g jarlsberg ost

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett kaldt vann og elt deigen sammen. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

Skjær løken i ringer og fres den i smør i en panne til den er så vidt mør. Fordel løken over paibunnen. Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell det over løken. Dryss revet ost over og legg spekemat på toppen. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.

Tips:

Om du har dårlig tid, finnes det paideig i butikkens kjøledisk.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen