Dagens rett

Retromat som er både hot og god

Spesielt når det gis en asiatisk twist, som med denne feststemte oppskriften på kålruletter.

Med all den flotte kålen som finnes i butikkene i den lyse årstiden, må kålruletter komme oftere på menyen.

 Denne oppskriften er litt annerledes enn foreldre- eller besteforeldregenerasjonens utgave, men ikke mindre god, og ikke minst lettlaget.

Se alle de andre gode oppskriftene på kålruletter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Asiatiske kålruletter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

400 g mager kjøttdeig av svin
125 g fullkornsris
3 båter hvitløk
1 ts revet ingefær
2 ss olje til steking
125 g finhakket frisk sjampinjong
1 revet gulrot
2 finhakket vårløk
2 ss frisk koriander
1⁄4 ts chiliflakes
1 ss soyasaus
1 ss risvineddik
1⁄4 ts sesamolje
1 savoykål,nykål eller hodekål

 

 

Pynt:

 

1 finhakket rød chili
1⁄4 potte frisk koriander

 

Glace:

 

1 dl hoisinsaus
2 ss risvineddik

Fremgangsmåte

Kok ris i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Hell av vannet og sett risen til side.

Fres hvitløk og ingefær i en varm stekepanne med olje. Ha i sopp, og fres videre i ca. 5 minutter. Avkjøl blandingen og ha den i en bolle.

Forvarm stekeovn til 180 °C.

Ha kjøttdeig, kokt ris, gulrot, vårløk, koriander, chiliflakes, soyasaus, risvinseddik og sesamolje i bollen sammen med soppblandingen. Bruk hendene og bland alt godt sammen.

Løsne kålblader fra stilken og skyll dem under rennende kaldt vann. Legg kålbladene med stilkfestet mot deg, legg en god spiseskje kjøttfyll ved stilkfestet på hvert blad. Brett bladet over fyllet, brett inn kantene og rull rundt til bladet er rundt fyllet. Legg kålrullene med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett.

Bland sammen hoisinsaus og risvinseddik til en glace og pensle kålrullene.

Stek kålrullene i stekeovn til de er gjennomstekte, ca. 30 minutter.

Dryss over finhakket chili og korianderblader før servering.

Foto: Marit Svenningsen

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen