Rica Nidelven gir best start på dagen

Rica Nidelven gir best start på dagen

Vant frokostkåring for sjuende år på rad.
03 Oktober 2012 - 14:00

– Denne prisen er vår, sa hotelldirektør Bjarte Gjerde med et smil da det var klart hotellet hans fremdeles serverer Norges beste frokost.
For sjuende år på rad ble Rica-kjedens gourmethovedkvarter i Trondheim tildelt førsteplassen i kåringen Twinings Best Breakfast, skriver Hotellmagasinet.no.

Prisen ble delt ut på restaurant Feinschmecker i Oslo tirsdag kveld. På en imponerende andreplass kom det lille hotellet på Kruk utenfor Fagernes, Nythun Høyfjellsstue.

I sin begrunnelse for å tildele Rica Nidelven en ny førsteplass sier juryen blant annet at hotellet er «blitt enda bedre og leverer et helhetsinntrykk som er imponerende. Det er ingen tvil om at dette er Norges beste hotellfrokost».

LES OGSÅ: Rica Nidelven hedres på hjemmebane

Juryen, som bestod av Lars Erik Underthun, Wenche Andersen og Frank Ødegaard, har vært opptatt av at en frokostopplevelse kan være fantastisk på et stort hotell, men også like god på et mindre hotell med mindre ressurser.

– Fire av finalistene i årets konkurranse har vist et kvalitetsnivå som skiller dem ut positivt, sier juryformann Lars-Erik Underthun.

– Flere av de beste hotellene har spisset utvalget, fremfor å utvide ytterligere. Isteden har bevisstheten rundt det som serveres økt. Det er ingen positiv trend om hotellene må øke utvalget ut av dimensjoner for å regnes som best i klassen. I år har de beste i flere tilfeller redusert utvalget, men vært enda mer bevisste rundt det som serveres, forteller Underthun.

Finaleresultatene i Twinings Best Breakfast 2012:

1. plass Rica Nidelven Hotel, Trondheim
2. plass Nythun Høyfjellsstue, Fagernes
3. plass Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo
4. plass Rica Hell Hotel, Stjørdal

Uplasserte hotell i finalen av Twinings Best Breakfast (i alfabetisk rekkefølge): Engø Gård (Tjøme), Erzscheidergården (Røros), Holmenkollen Park Hotel Rica (Oslo), Refsnes Gods (Jeløy, Moss), Rica Airport Hotel (Stavanger), Rica Hotel Bergen, Rica Hotel Norge (Kristiansand), Rica Ishavshotel (Tromsø), Thon Hotel Bristol Hotel (Oslo), Thon Hotel Lofoten (Svolvær).

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her