Rimelige ingredienser kan også bli festmat

Sei, blåskjell og reker mister hverdagspreget i denne smaksrike fiskegryten. Perfekt når det er mange til bords.

Sei har helt ufortjent fått et hverdagsstempel. Denne smaksrike fiskesorten hører til de rimeligste i fiskedisken, og det er nok bakgrunnen, for kvaliteten holder til de beste festretter.

Denne fiskegryten/mettende fiskesuppen  er helt super å lage store mengder av. Og dermed et godt valg når du har lyst til å be inn mange, men kanskje ikke har budsjett for det. Om gjestene tar med seg drikke, blir det enda enklere å være vert. Denne fiskeretten er nemlig lett å matche med drikke siden den er ganske så klassisk i stilen.

Se våre andre gode oppskrifter med sei 

Seisuppe med skalldyr

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g seifilet, uten skinn og bein

300 g blåskjell

200 g reker, uten skall

2 gulrot

1 purre

4 dl hvitvin

2 ss smør

2 ss hvetemel

2 l fiskekraft

50 g gresskar, syltet

2 ss gressløk, frisk

3 dl matfløte

1 ss eddik

1 ss sukker

 

salt

Fremgangsmåte

Skjær sei, gulrot og purre i terninger. Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell. Damp blåskjellene i litt av hvitvinen til skjellene åpner seg, ca. 3 minutter. Sil av kraften og sett den til side. Ta skjellmaten ut av nesten alle skjellene, men la noen være igjen i skjellene som pynt. Smelt smør i en kasserolle og rør inn hvetemel.

Spe med kraften fra blåskjellene, fiskekraft og resten av hvitvinen, og kok inn til det halve. Ha sei, gulrot, purre, syltet gresskar og finhakket gressløk i suppen, kok opp og la trekke til seien er kokt, ca. 2 minutter.

Ha i matfløte og smak til med eddik, sukker og ev. salt, den skal smake svakt sursøtt. Varm opp til kokepunktet og ha i blåskjell og reker. La stå til blåskjell og reker er varme, 1-2 minutter.

Tips:
Server med godt brød ved siden av.

 

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen