Dagens rett

Roastbiff

Klassisk, velsmakende og en fantastisk opplevelse lover vi deg når du serverer roastbiff denne søndagen.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Roastbiff

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g flatbiff eller mørbrad av storfe
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss smør til steking

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125° C.

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.

Brun kjøttet hele veien rundt i smør i en stekepanne. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.

Når steketermometeret viser 55 grader er snittflaten rød, ved 60 - 65 grader er den rosa.

La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.

Roastbiff kan serveres varm med råstekte eller ovnstekte poteter, grønnsaksblanding og sjysaus eller rødvinssaus.

Kald smaker den godt sammen med pepperrotkrem, waldorfsalat, pickles, rå løk, potetsalat, her er det fritt valg på øverste hylle.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Canari-poteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

25-30 små poteter med skall
½ liter vann
½ liter grovt salt

Tomatsaus:
1 boks hermetiske tomater
1 ss smør
1 løk
2 hvitløkbåter
1 chili
timian

Fremgangsmåte

Kok opp vannet. Ha i salt og godt vaskede poteter. Det er viktig å bruke små, jevnstore poteter.

La potetene koke til de er så vidt møre, ca 15 minutter. Hell ut vann og salt og la potetene dampes et par minutter i kjelen uten lokk.

Potetene kan serveres som de er, eller med én eller flere gode sauser, eksempelvis tomatsaus , mojosaus eller aioli . Da er det bare å dyppe de små potetene i sausen.

Tomatsaus:
Skjær løkene i terninger.

Ha smøret i en kjele og fres løken i noen minutter før du tilsetter finhakket eller knust hvitløk, chili og timian.

Sausen skal småputre ca 10 minutter. Kan serveres varm, lunken eller kald til potetene.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rødvinsaus

Ingredienser

2 sjalottløk
½ båt hvitløk
½ flaske rødvin
2 dl god kyllingkraft eller buljong
1 ss balsamicoeddik
3 ss romtemperert smør

Fremgangsmåte

Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og balsamico. La sausen koke inn til omtrent det halve. Sil fra løken og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen