Rødvinsmarinert hvalbiff
Fremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en dobbelt plastpose og hell over marinaden. Knyt godt igjen og legg posen i et fat.
La kjøttet marinere 2 dager i kjøleskap. Snu det av og til.
Ta kjøttet opp og tørk det. Brun smør i en panne og stek hvalbiffen brun på alle kanter. Legg i en langpanne eller ildfast form. Dryss på salt.
Sett formen i stekeovn ved 170 grader og stek ca 1 time. Bruk steketermometer og ta steken ut når dette viser 60 grader. Drypp steken med marinaden 2-3 ganger under stekingen.
Legg halve tomater, sjampinjong i skiver og småløk i formen etter ca 40 minutter steking.
Kokte bønner og poteter passer som tilbehør. Ikke ha salt i marinaden det trekker vann ut av kjøttet. Resten av marinaden og stekesjyen siles og brukes til sausen.
Ha på kraften fra steken og resten av marinaden og småkok 10 minutter. Sil sausen og rør inn usaltet smør.
Ha i finkuttet gressløk og frisk timian ved servering.
Her finner du mange deilige retter med hval
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG