Drikke
Romantisk mojito med rose

Romantisk mojito med rose

Skandinavias beste bartender har laget den perfekte drinken for et hvert bryllup eller hvis du skal imponere din utkårede. Prøv bare selv.
Redaksjonen
02 August 2013 - 13:00

Det er viktig å ta vare på romantikken, og hvorfor ikke la den blomstre litt ekstra med denne romantiske drinken?

I 2009 ble Silje Takle kåret til Skandinavias beste bartender, og her har hun laget en romatisk og deilig vri på den klassiske romdrinken mojito.

Romens historie og mange gode drinker finner du her

De fleste av oss er nok mer vant til å bruke en blank rom i mojitoen, men ved å bruke en fatlagret variant har Silje fått frem en herlig dybde og karakter i drinken.

Vi er utrolig heldige her i Norge som har et så godt utvalg av delikate romtyper å velge i mellom, alt ettersom hva du skal bruke den til.

Den beste romen på Vinmonopolet

De lekre rosebladene setter også sitt herlige preg på den deilige drinken, og kan du vel tenke deg en bedre drink å servere gjestene i et bryllup?

Her har vi brukt en ferdig mojitomiks til å lage drinken med, men du kan selvfølgelig lage mojitoen på klassisk måte med frisk mynte og lime.

Pass da bare på å sile fra myntebladene slik at drinken blir klar og rosebladene kommer til sin rett.

Flere klassiske mojitoer

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Rose Mojito

Rose Mojito

Fremgangsmåte

Finn frem et elegant highballglass og ha i sukker, limejuice og Rose's Mojito.

Rør godt sammen til sukkeret har løst seg opp og ha i den lagrede romen.

Ha rosebladene oppi glasset. Fyll på med knust is, og rør ingrediensene lett om.

Toppes med soda og pyntes med en rose.

Flere deilige drinker med rom

Tips: Her har vi brukt en ferdig mojitomiks fra Rose's som du får i butikken, men du kan selvfølgelig lage mojitoen på vanlig måte ved å knuse sammen friske mynteblader, lime og sukker.

Hvis du gjør dette er det viktig at du siler drinken gjennom en finmasket tesil slik at du fjerner mynterestene da drinken ellers ikke blir like lekker på utseende.

Dette er den perfekte velkomstdrinken til et romantisk bryllup, eller hvis du vil imponere din utkårede. Drinken er laget av Silje Takle som ble kåret til Skandinavias beste bartender i 2009.

Råvarer:

Sendt inn av Silje Takle

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere
Dagens rett

Reinsdyrfilet er noe av det lekreste du kan servere

Det møreste kjøttet av alle er reinsdyrfileten. Den fortjener det beste følget, og det er faktisk veldig lett å lage.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud
+

Berlins mest politiske Michelin-restaurant med hyper-kortreist profil og mobilforbud

Nobelhart & Schmutzig har som mål å dokumentere den nordøstre delen av Tysklands. Med en svært variert vinliste, en god dose teater og en sjenerøs mengde klubbatmosfære, tilbys i tillegg en unik pakke på Berlins store restaurantscene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt
Dagens rett

En klassisk rett med flyndrefilet i ruller smaker alltid godt

Det er kanskje sjelden du plukker med deg flyndre fra fiskedisken. Det er det altså all grunn til å gjøre noe med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte
Dagens rett
Biffgryte med grønnsaker

I dag kommer søndagsmiddagen fra en gryte

En lettlaget kjøttgryte som denne er perfekt søndagsmiddag når du har mest lyst til å tilbringe dagen utendørs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften
Dagens rett

Torskemiddagen blir vårlig grønn og full av smak med denne oppskriften

Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet
Ukens drink

Feir våren med en gyllengrønn drink - og ta samtidig en vårsjau i barskapet

For har du en flaske av den irrgrønne syrlige eplelikøren, gjør den en hederlig jobb sammen med amerikansk whiskey og litt lime.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her