Dagens rett

Røsti med røkelaks

Poteter danner grunnlaget for dagens rett, og som sammen med røkelaks og en flaske god hvitvin kanskje gir deg oppskriften på en vellykket kveld med familie eller venner. Det du sparer av kroner på ingredienser kan du kanskje legge i vinen?

I dag, torsdag 6. desember, er det den gode knoll vi skal ta for oss. Enkel tilberedning er stikkord. Finn frem rivjernet og sett i gang! 

Røsti med røkelaks

Antall porsjoner

4

Ingredienser

500 g faste poteter
1 liten bunt gressløk
½ bunt frisk persille
1 egg
salt
pepper
2 ss smør eller margarin
lettrømme
tynne skiver av røkelaks

Fremgangsmåte

Kok potetene knapt møre med skallet på ca. 15 min. Avkjøl lett og skrell dem. Riv potetene grovt på råkostjern, eller i foodprocessor. Hakk det meste av gressløken og persillen. Spar noen gressløkstrå til pynt. Ha i 2/3 av det grønne sammen med potetene, og tilsett egget. Bland det forsaktig sammen,og smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i varm stekepanne, og legg røstien skjevis i pannen. Stekes gylne på begge sider over middels varme.

Bland rømme med resten av persille- og gressløkhakket. Legg røstien på tallerkener. Legg skivet røkelaks ved siden av. Laksen toppes med en skje rømme og pyntes med gressløkstrå.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Norsk Mat

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen