Røykt torsk som du aldri har smakt den før

Rune Gjertsen har brukt et gammelt kinesisk knep for sitt bidrag til NM for amatørkokk.

-Terøyking av kjøtt og fisk er en gammel kinesisk tilberedningsmetode. Her byttes teblader ut med krydder - og dette gir torsken en god og spennende smak, forteller Rune Gjertsen.

Om det er nok til å overbevise juryen slik at Rune blir en av to i finalen under Matstreif den 12. september, blir avklart om kort tid.

Du kan også hive deg på konkurransen om finalplass og de fantastiske premiene

Krydderrøkt torsk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 neper
20 g smør
1 ts salt
1 ts pepper
600 g fersk torskefilet
1 ts maldonsalt
2 ts brunt sukker
1 ss tørket rosmarin
1 spisskummin
1 ts knuste einerbær
2 ss smør
1 løk
4-5 reddiker
50 g smør
2 ts røkt paprika

Fremgangsmåte

Start med å lage nepemos.

Skrell og kutt nepene i terninger, og kok disse møre i vann, ca. 10 minutt.

Hell av vannet, ha i smør og mos med en stavmikser.

Smak til med salt og pepper.

Kle en stor gryte med aluminiumsfolie, slik at noe av folien også vil dekke lokket på gryten.

Ha i brunt sukker, rosmarin, spisskummin og knuste einerbær.

Sett gryten på plate på full varme og vent til det begynner å røyke.

Del torken i 4 like store deler, og ha litt maldonsalt på. Legg dem i en grønnsaksrist, som så settes i gryten.

Sett på lokk, og dekk over kantene med folien.

Skru ned varmen litt, og la stå i 12 minutt. Trekk så gryten av varmen, og la stå med lokk i ytterlige 10 minutter.

Grovhakk løk, og del reddiker i halvcentimeter tykke skiver. Surres i smør til løken er gyllen.

Smelt smør, og bland inn røkt paprika.

Når alt er ferdig, legges torskestykkene på tallerkenen, nepenos legges ved siden, smørstekt løk og reddik has over mosen, og kryddersmør has over torsken.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen